Op mijn zoektocht naar custom bouwers liep ik tegen Shaw Speed and Custom uit het Engelse East Sussex aan. Het eerste wat mij opviel was de diversiteit aan stijlen. Daar waar je bij veel custombouwers vaak een zelfe concept aan treft met links een rechts wat andere accessoires kijk je bij SSC je ogen uit. Shoppers, bobbers, dragbikes, scramblers en zelfs V-rods. Niet dat ik alles mooi vind maar dat hoeft ook niet. Sterker nog een motor als de Gobstopper vind ik spuuglelijk.

Bij SSC zijn ze i.i.g. niet bang voor een kleurtje. Ondanks dat zwart de hoofdkleur is van hun customs mag de painter zich af en toe behoorlijk uitleven zie ik, en daar maakt hij dan ook graag gebruik van.

Wat ik op de website wel leuk vind is dat ze op de detailpagina van de customs ook een foto hebben staan van de donorbike. Zo zie je pas wat voor metamorfose de donor heeft ondergaan.

Bell & Ross Nascafe Racer Shaw Peed and Custom
Bell & Ross Nascafe Racer
Miller Time Scambler Shaw Speed and Custom
Miller Time Scrambler
Shaw Speed and Costom’s 69 reasons
69 Reasons
Rockstar MXR Shaw Speed and Customs
Rockstar MXR

Website Shaw Speed and Custom