Kawasaki Kz750R preppen en spuiten

De Kawa heb ik in de kleur rood gekocht maar het moet uiteindelijk een ELR (Eddie Lawsons Replica) uitvoering worden. Dit betekend dus een fikse paintjob.

Preppen

Om te beginnen eerst maar eens de slijptol gepakt en de benzinetank en spatborden lak vrij gemaakt. Het zadelkontje en de stuurkuip zijn netjes met de hand geschuurd. De tank was nog wel een dingetje want er bleken behoorlijke deuken in te zitten. Links en rechts voor op de tank en links en rechts ter hoogte van mijn knieën. Hier kwam ik natuurlijk veel te laat achter waardoor ik mij zelf op een leuke plamuurklus trakteerde.

Plamuren, schuren, zwarte lak spuiten, schuren, plamuren, enz, enz, enz. Dit is normaal gesproken niet mijn grootste hobby maar omdat dit echt wel even een dingetje was heb ik het als een uitdaging aangepakt. Het resultaat ben ik dan ook zeer tevreden mee.

Kawasaki Kz750R
Kawasaki Kz750R
Kawasaki Kz750R

Spuiten

Het spuiten heb ik met Motip spuitbussen gedaan in mijn eigen schuurtje. van landbouwplastic een “spuitcabine” gemaakt en de verwarming omhoog gezet. voor het spuiten ook de spuitbussen even op het kacheltje gelegd.

Het spuiten van Kawa groen is wel ff een dingetje. Dit moet je op een witte ondergrond doen anders komt de kleur er niet mooi uit. Omdat ik binnen het budget wil blijven heb ik geen stickers gekocht. Voor het bedrag van nieuwe stickers had ik de motor ook kunnen laten spuiten. Nooit geweten dat plastic zo duur kun zijn. Alle strepen heb ik er dus met tape zelf op gezet.

Als eerste heb ik alles in de witte primer gezet. Voor de kunststof delen heb een speciale kunststof primer gebruikt. Vervolgens heb ik de delen die straks wit moeten worden met witte hoogglanslak gespoten. vervolgens de witte strepen afgeplakt en het Kawa groen gespoten. daarna alles afgeplakt met uitzondering van de delen van de straks blauwe strepen. Als laatste heb ik alles voorzien van een 2K blanke lak (2 componenten lak met verharder). Voor de benzinetank is dit een must voor de rest niet perse maar ik had de 2K toch al in mijn handen.

Dan denk je dat je klaar bent maar niets is minder waar. Nu begint de volgende fase van schuren en polijsten. Door de 2K lak is dit een behoorlijk klusje maar het resultaat is er dan ook naar.

Kawasaki Kz750R
Kawasaki Kz750R
Kawasaki Kz750R
Kawasaki Kz750R
Kawasaki Kz750R
Kawasaki Kz750R