Kawasaki Kz750R 1982

Deze Kawasaki is een restauratie project geweest. Toen ik de moter kocht liep hij goed maar er moest veel aan gebeuren. Op afstand leek het nog heel wat maar na een grondige inspectie van dichtbij onvouwde zich een serieus project. Al snel had ik het plan gereed. “Vanaf 0 opbouwen” was dé oplossing.

om te beginnen heb ik de motor compleet gedemonteerd en het frame, achterbrug en wat beugels weggebracht om te stralen en te poedercoaten. Dit heb ik laten doen bij Benjamin in Etten Leur en ben zeer tevreden over de geleverde kwaliteit. Daarna heb ik ieder onderdeel in mijn handen gehad en geschuurd, gepolijst, of gespoten. Het motorblok heb ik laten stralen en heb deze met hittebestendige verf gespoten. Veel losse onderdelen zoals bouten en moeren heb ik met HG ontroester behandeld om deze vervolgens opnieuw zelf te galvaniseren. Het spuitwerk heb ik allemaal in mijn eigen schuur gedaan met spuitbussen.

Hier onder heb ik wat foto’s geplaatst om een indruk op te doen maar in het blog is de restauratie tot in detail beschreven met bijbehorende foto’s.